Наукові читання на тему «Медичне право України: історичні аспекти, новітні тенденції та перспективи розвитку» | Комітет Медичного і Фармацевтичного Права та Біоетики

Наукові читання на тему «Медичне право України: історичні аспекти, новітні тенденції та перспективи розвитку»

Анонси Комітету
14:39 Чт 16.06.22 663 Переглядів
Версія для друку

11 липня 2022 р. з 15.00 до 18.00 год. Комітет медичного і фармацевтичного права та біоетики Національної асоціації адвокатів України спільно з кафедрою медичного права ФПДО Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, Львівським торговельно-економічним університетом та Науково-дослідним інститутом державного будівництва і місцевого самоврядування (Львівська лабораторія прав людини та громадянина) за підтримки ГО «Фундація медичного права та біоетики України» проводитиме наукові читання на тему «Медичне право України: історичні аспекти, новітні тенденції та перспективи розвитку», присвячені пам’яті Гладуна Зіновія Степановича (12.04.1950 – 11.07.2021).

Зіновій Степанович Гладун зробив неоціненний внесок у розвиток науки медичного права, його ім’я назавжди залишиться у золотій скарбниці національного медичного права як одного з його основоположників, адже він був розробником понад 30 законопроєктів, серед основних: Основи законодавства України про охорону здоров’я, Про забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення, Про протидію поширенню хвороб, зумовлених вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), та правовий і соціальний захист людей, які живуть з ВІЛ та ін.

Мета заходу: пригадати життєвий і творчий шлях Зіновія Гладуна, висвітлити історичні аспекти медичного права, розкрити спектр приватноправових і публічно-правових відносин у сфері надання медичної допомоги.

Захід відбуватиметься в онлайн форматі на платформі zoom.

До участі в заході запрошуються представники медичної і правової доктрини та практики, сферою професійного інтересу яких є медичне право, фармацевтичне право, біоетика, правове забезпечення системи охорони здоров’я, органів влади, громадських об’єднань, студентство, засоби масової інформації.

 

Основні тематичні напрями конференції:

Історія медичного права.
Життєвий і творчий шлях Зіновія Гладуна.
Формування та реалізація державної політики у сфері охорони здоров’я.
Реформування системи охорони здоров’я: проблеми та досягнення.
Приватноправові відносини у сфері надання медичної допомоги.
Публічно-правові відносини у сфері надання медичної допомоги.

 

За результатами роботи заходу буде видано електронний збірник статей. Статті до збірника повинні бути подані на електронну адресу prlawlab@ukr.net не пізніше 01 липня 2022 р. з дотриманням таких вимог:

 

Вимоги до оформлення статей

Стаття повинна бути виконана на актуальну тему, містити глибоке наукове дослідження, грамотно написана й акуратно оформлена. Прошу врахувати, що стаття не буде піддаватись літературному редагуванню видавцями, а тому повинна бути надіслана після літературного редагування.
Увага! Тематика статей повинна відповідати темі наукових читань. За інших обставин, на жаль, статті оргкомітетом розглядатись не будуть, а, відповідно, й публікуватись.
Обсяг – 5-8 стор., текстовий редактор Microsoft Word, формат сторінки А4 (297х210 мм), орієнтація – книжкова, поля – 20 мм; гарнітура – Times New Roman, кегель – 14, міжрядковий інтервал – 1,5, стиль – Normal
Перший рядок – прізвище, ім’я, по-батькові (повністю);
Другий – місце праці та посада, науковий ступінь та вчене звання;
Третій – назва статті;
Далі йде текст статті з абзацним відступом 1,25 см;
Ключова термінологія та основні положення статті по тексту можуть виділятися напівжирним шрифтом або курсивом;
Посилання у тексті оформляються у квадратних дужках – [2, с.34], де перше число означає порядковий номер у списку використаних джерел, друге – номер сторінки;
Список використаних джерел розміщується наприкінці тексту і повинен бути оформлений відповідно до вимог Ванкувер Стилю або Стилю Оксфордського Університету для цитування юридичних документів. З вимогами до Стилів Ви можете ознайомитись у Методичних рекомендаціях «Міжнародні Стилі цитування та посилання в наукових роботах». К. 2016. Документ розміщено за покликанням: https://medlaw-journal.com/index.php/journal/about/submissions

 

Зразок оформлення статті

Терешко Христина Ярославівна

кандидат юридичних наук, доцент кафедри медичного права ФПДО

Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького

 
КОНТРОЛЬ ЯКОСТІ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ:
ПРОБЛЕМИ ТА НОРМАТИВНІ ГАРАНТІЇ

У системі заходів щодо поліпшення соціальної захищеності людини і громадянина важливе місце посідає забезпечення їм можливості одержати необхідну, своєчасну та якісну медичну допомогу [...текст доповіді...]

 

Використані джерела

Медичне право: підручник / За заг.ред. д.ю.н., проф. С.Б. Булеца, д.ю.н., доц. М.В. Менджул. – Ужгород.: ТОВ «РІК-У», 2021. – 720 с.

N.B. Редакційна колегія залишає за собою право відхилення матеріалу, який підготовлений та оформлений з порушенням зазначених вище вимог!

Участь у заході безоплатна. Електронний збірник статей буде розміщено у вільному доступі на сайтах та електронних сторінках партнерів заходу, а всі автори отримають покликання на нього.

 

Для участі в заході Вам необхідно зареєструватись за покликанням:

 

Реєстрація буде відкрита до 18.00 год. 5 липня 2022 р. Усім учасникам буде надіслано запрошення із zoom покликанням на захід і детальну програму заходу.

 

Для додаткової інформації просимо звертатись:

Голова оргкомітету Сенюта Ірина (0676707033);

Контактна особа Терешко Христина (0677313035).

Будемо щиро раді бачити Вас на заході!

З повагою і надією на співпрацю,

оргкомітет

Популярні новини

Новини Комітету

З Різдвом Христовим та Новим роком!

Найщиріші вітання з нагоди свят

18:07 Пт 22.12.23 151

Новини Комітету

З днем адвокатури!

Найщиріші вітання з нагоди професійного свята

10:34 Вт 19.12.23 147

Новини Комітету

Науковий висновок до наказу МОЗ України

Науковий висновок до наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Порядку інформування майбутніх батьків, батьків, інших законних представників, а також особи, яка досягла 14 років, про діагноз, включно зі спадковими та вродженими патологіями або ризиком їх появи, що можуть призвести до інвалідності або смерті дитини» від 10.08.2023

9:57 Чт 09.11.23 357

Новини Комітету

З днем медика!

Маю честь і приємність від себе особисто і своїх співробітників привітати Вас і Ваших колег з професійним святом – Днем медичного працівника!

13:50 Чт 27.07.23 240

Новини Комітету

З Великоднем!

18:24 Пт 14.04.23 634

Новини Комітету

Експертна дискусія «Дорожня карта євроінтеграційного вектору…

18:25 Ср 01.03.23 728

Новини Комітету

Засідання Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики…

18:20 Пт 03.02.23 706

Новини Комітету

З Новим 2023 роком та Різдвом Христовим

14:24 Пт 30.12.22 362

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл